Sidor

fredag, mars 11

Uppvaknande, eller snarare, nedsjunkande i vilande dvala

HEJ BLOGGEN
Long time no see
-- vilket i sig är ganska beskrivande av hur senaste tiden varit.

Viktiga saker:
1. JAG HAR KÖPT EN THEREMIN
- och nu är det enda jag vill göra med mitt liv att spela den. Vem behöver harpa eller jazz eller whatever när man kan spela Våroffer, Somewhere Over the Rainbow eller Saint Saëns Svanen med ett spöklikt elektronljud som i den bästa av stunder är nästan i pitch.

2. slut på lista

NEEEJDÅ det har ju hänt massor! Men inget så viktigt som thereminen. Också! Så extremt random att jag uppladdade (laddade upp? Jösses, förfallet..) min första thereminvideo på Facebook på Clara Rockmore's födelsedag!! (master of theremin). Det är ett tecken. Jag har även redan börjat skriva på duett för röst och theremin. Än så länge kan jag dock knappt använda båda händerna samtidigt så vi får väl se hur lång tid det tar.. SÅÅ HIMLA ROLIGT DOCK!!! Och så svårt. Jag kan inte sluta titta på youtube-videos med theremin.

Har haft en helt HYSTERISK men fantastiskt rolig månad. Här nedan kommer en punktad lista både för min egen framtida referens och för er att imponeras av:

 • 11 feb Pre-TMEA konsert med HarpBeats.
 • 12-14 feb San Antonio med HarpBeats. Sjukt najs stad och jättefint väder! Även en spännande upplevelse att packa nio harpor in i två jättevans och bo på hotell med. Dr. H tycker att det gick så bra att vi borde åka på turné hela tiden nu.
 • 15 feb spelade på Aaron och Kyle's Senior Recital (som var hur bra och episk som helst).
 • 19-21 feb Jazz Singers-turné till Wichita och Kansas City med massor av olika repertoar.
 • 22 feb spelade (bland annat ett sjukt svårt parti) på Greg's Recital.
 • 23-27 feb CHICAGO med Mamma och Erik! Och finnandet av drömharpan! Jag vill också fylla 50 och köpa guldharpa.
 • 29 feb sjöng på Justin's DMA Recital och gjorde även ett gig med ett crazy fusionband lett av en armenisk gitarrist. Från det ena till det andra.
 • 1-4 mars NYC för KMH fundraising gala med bl.a. Josef och Joel och Benny Andersson på Guggenheim muséet. Fick spela på en hemskt fin style 22 harpa som vi hyrde av en tjej som går på Juilliard. Mycket fina dagar!
 • 7 mars spelade på två DMA arrangerings Recitals i jazzorkester-sättning. I en av satserna improviserade jag nästan allt vilket var kul.
 • Idag satt jag in på UNT on the Square och gjorde mitt arr på Ca' the Yowes/Scarborough Fair adapterat för sång och två gitarrer. Hemskt trevligt det med!
 • OCH NU ÄR DET SPRING BREAK OMG FINALLY
Även om det har varit lite galet den här månaden har det varit såå himla kul och jag är verkligen så sjukt tacksam att jag får vara på det här stället. Jag är i en sits just nu då jag verkligen får göra ungefär allting som jag tycker är roligt – sjunga och spela mina låtar solo, spela harpa i jazzkontext i storband och small group och improvisera och fylla en sideman-roll, spela harpa i jazzorkestersättning, sjunga hysteriska gitarrstämmor, sjunga folkmelodier och improvisera över sträng-pads ETC.

Dock har det varit stressigt också när en försöker gå i skolan samtidigt. Hade väl varit en annan sak om det var ens enda gig att åka omkring men så är det ju inte riktigt än. Idag behövde jag t.ex. öva till Jazz Singers. Det känns dock även bra att den enda gången jag behöver öva till Singers är då jag missat fem rep i rad, haha... 


Igår hade jag den mest perfekta lunchen med sushi och milkshake och Aaron. Imorgon är jag helt ledig och den enda jag ska göra är att tvätta lakan, städa rummet och spela theremin.

Ja, känner mig faktiskt helt sjukt glad efter allting. Glad att det är över och att jag äntligen kan vara ledig (och skriva all musik till min nästa recital i nästa vecka..!!! och hänga med pappa i helgen!) och så glad för att det varit så kul.

Alltså jag kan inte ens beskriva hur mycket jag har lärt mig de senaste 1,5 åren. Inser det mer och mer i tider som dessa då jag verkligen märker hur mycket lättare vissa saker går och hur mycket mer rutin jag fått. Det gör också att jag kan spendera mindre tid på att oroa mig över att hinna få klart/lära mig grejer i tid och mer tid på att bara göra/återhämta när jag kan.

Sorry för ett brutalt självuppfyllt inlägg men hallå det är väl hela grejen med en blogg och även behövde typ dokumentera detta för mig själv. Sorry för svenskan asså. Tacksam är jag även för Anna och Astrid som säger åt mig när jag misslyckas med språket, senast härom dagen. Det är underbart att göra domestikanska (domestic?? vad heter det ens, jag ger upp) sysslor såsom att laga mat och göra hummus och tvätta kläder när man inte gjort det på en månad.

Förövrigt gick Aaron i sömnen (vi gissar att det var det som hände i alla fall) för ett par veckor sen och rev ner alla krokar och vykort jag hade uppsatta på väggen, HAHA. Vaknade och gick in i badrummet och fattade absolut ingenting. Detta har jag ju då heller inte haft tid att fixa förrän nu, så det ska även hinnas med att göras imorgon.

Så osammanhängande detta inlägg. Ursäkta och tack haha!

En dag var ljuset fint i mitt rum

Aaron stoltserar med HarpBeats T-shirt på One O'clock rep

Valentine's Day

Chicago med dessa EPISKT bra personer <3

Mycket av detta på senaste tid

Aaron och Theremini

1 kommentar:

 1. äntligen!! idag var dagen jag gick in här och det plötsligt fanns något nytt att läsa!!! <3 härligt att du är så glad <3

  SvaraRadera