Sidor

måndag, november 9

November

Här kommer en liten uppdatering!

I förrgår hade vi en tornado så sirenerna gick av och vi fick avbryta harpensemblerepet och gå ner och umgås med resten av musikstudenterna nere på bottenvåningen i ovisshet i en timme eller så innan det var grönt ljus att återgå till livet. Tornadon slog aldrig ner i Denton i alla fall så det var ju bra, men himlen såg helt galen och på låtsas ut, och det var ju en del träd och sånt som tog lite illa vid sig.

Jag och Aaron körde ner till Austin förra helgen (3,5 timme) och var där under 24 timmar och umgicks med hans föräldrar och snyltade lite på gästfriheten hos organisationen som de var där och hade "konferens" med. Sjukt trevligt, kul att ha sett staden! Fick kanske inte sådär vrål-feeling men det var väldigt trevligt på ett laid back Texas-sätt.Jag brukar oftast ha ett ganska jämt humör och tycka att det mesta är fint och ljust, men senaste dryga veckan eller så har jag haft ett par dagar då jag bara varit på riktigt dåligt humör hela dagen. Grumpy cat, liksom. Så till den grad att jag inte kunnat koncentrera mig på att öva eller göra någonting vettigt alls (vilket inte har varit så bra för produktiviteten..) vilket bara har gjort mig ännu mer grumpy. Tur att jag har kunnat ringa Anna <3 Och nej mamma, jag behöver inte prata om det allt är bra tack och puss.

Fick vara utan bil större delen av veckan och betala $791 för stackars Vince (eating mama's money), men nu fungerar i alla fall gaspedalen igen, hehe.. Lagom till i fredags då jag och harpan körde ner till Dallas med min gitarrist-vän Ben och hade ett gig på en choklad-/vinbar. Trevligt! Många olika typer av musikaliska projekt. Spelar då som sagt med NOVA vilket nu börjar bli ganska kul (även om jag spelar på en omstämd harpa vilket är lite smärtsamt), och i Fredags på dagen hade vi konsert med harpensemblen vilket ändå gick väldigt bra.

Jag har lyssnat HUR MYCKET SOM HELST på Joanna Newsoms nya album och det gör mitt liv bättre. En dag lyssande jag på samma låt helt seriöst sju eller åtta gånger och nu kan jag nästan hela den sju och en halv minuter långa texten.

Igår kväll hängde vi med mitt kompisgäng och hade drunken game night vilket var sjukt najs. Greg lagade pasta åt oss alla och vi spelade mitt SJUKT ROLIGA nya spel som jag ska ta med mig hem över julen och som vi då kan spela. Det är typ ett rollspel där man ska komma på vem som är spion etc. Vi gjorde även ett annat sjukt kul spel där man skulle detonera en bomb, och bara en person fick se "bomben" på datorn och de andra satt med "manualer" för hur man ska göra. Svårt men hur kul som helst.

Alltså min konsert var för tre veckor sen och jag har än så länge skrivit 0 toner på mitt nya material till nästa konsert (som jag bokade idag! 24 april). Hur försvinner tiden sådär? Antar att jag tog på mig att spela i NOVA, har behövt öva till harplektion, har haft grumpy days, behövde fräscha upp ett program på typ 30 låtar till giget i fredags och vi var borta förra helgen. Men ändå! Har massa julmaterial jag måste börja ta tag i nu också så jag vet inte hur jag ska kunna hinna något annat. Har gig på samma ställe igen också på lördag och måste spela andra satsen på Monolog på harp masterclass om en vecka. Det är så mycket jag skulle vilja ta tag i! Till exempel är det så många som har sagt att jag borde spela in en del av materialet från min recital och göra fräscha videos som man kan sprida och försöka få lite publicitet på, men då måste man ju ta tag i det och nu åker jag ju hem över julen snart så jag antar att det får bli i början på vårterminen och så måste man hitta nån som kan göra video och blaaaabla bla bla. Har jättemånga hemsidor jag fått i läxa att kolla upp (typ festivaler/showcase/tävlingar etc) som jag liksom aldrig hinner ta tag i. Behöver beställa en massa noter.

Fick nytt penicillin men hostar fortfarande (men kanske lite mindre?). Nu har jag hostat i nästan 5,5 vecka. Längtar så mycket efter att kunna träna igen, och efter att kunna öva sång ordentligt.

Längtar efter min harpa också btw. Den jag har här är okej men alltså mellanregistret låter så tråkigt jämfört med skolans fina harpor och jag vet inte om det skulle hjälpa eller ej om jag byter typ 15 strängar (dyrt). En najs grej är i alla fall att jag har allt gig-gear jag behöver nu. Har sångstärkare, bra notställ, hopfällbar pianopall, mickstativ, strängväskan, harpvagn (har fått låna Sonjas eftersom hon är i Indien i 6 månader) etc. Har en madrass i bilen och kan lasta själv – känner mig självgående och fin. Har eventuellt ett sologig i en galleria om två veckor också.

Nåväl. Idag var i alla fall en bra dag. Sovmorgon, åt extremt pimpade pancakes till frukost på Seven Mile Café med gänget, solen sken och det var alldeles lagom svalt, gjorde all min tvätt, städade rummet noggrant, åkte till Kroger och köpte mat och lyckades boka ett konsertdatum som fungerade med alla mina tre professorer (och övade lite).

Blaaaaaa blaaaa bla detta är i alla fall vad som händer nu. Ganska snart kommer jag hem till Sverige igen hörni! Blandade känslor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar